mercoledì 15 gennaio 2014

Thanks to Bucentaur Venice could recover its former glory and its old spirit.


In four years, Bucentaur could be rebuilt and show the same look it had before Napoleon burnt it in Bacino San Marco. After a century, France gives Italy 600 trunks from a forest of Aquitaine to repair the offense. The news was announced a few days ago, but today it became known as the entrepreneur who will fund the first part of the project. His name is Alberto Peruzzo, 49 years old and describes himself as "a man of passion and sometimes even action". It is the news that puts in motion the reconstruction of the gorgeous, last, golden boat on which the Doge used to celebrate the marriage with the sea every year during the Ascension Day.
In a Venice "intoxicated" by mass tourism and increasingly distorted by its urban and commercial changes (13 cruise ships with 40,000 tourists travel through fragile Venice in one day), it would be a good sign, finally concrete, reconnecting directly to the tradition of its ancient crafts and its seafaring tradition. 
The way to go is still long, but if the French believe that is possible, it's time for the Venetians to believe it and act as a consequence. 

martedì 14 gennaio 2014

Crying For No Reason.

Katy B - "Crying For No Reason" 

[Verse 1]
I pushed all my problems to the back of my mind
Then they surfaced in my dreams, they come alive
I sweep all my issues to somewhere I can find
In hope that I’ll forget but there’s just so many times
Why can’t I be strong and just confront all my fears?
When my fear is hurting you by being sincere
But how many more days can I run? How many years
Emotions flooding and now it's all seeming so clear.

[Chorus]
Crying for no reason, feel the tears roll down
I felt strong but am I breaking now?
Crying for no reason ‘cause I buried it deep
I made promises I could not keep
‘Cause I never faced all the pain I caused
Now the pain is hitting me full force

[Verse 2]
I pushed all my problems to the back of my brain
A darkness deep inside where I just can’t find my way
How can I walk with a smile? Get on with my day
When I deceived myself pretending it’s all okay
I tried my best to hold it all together, I know
The strings have worn away and now I’m all exposed
I try and hide it all away on top of the shelf
I can lie to everyone but not to myself

[Chorus]


[Bridge]
Forgive me now ‘cause I said that I’ll be there for you, care for you
I let you down, I walked away
‘Cause there were things I couldn’t say to you, say to you
I’m breaking now

[Repeat x2]
I burned some bridges down
There must be some way out
The voices speak so loud
Will you forgive me now?

[Chorus:]

sabato 11 gennaio 2014

Tutti in Sicilia. La rinascita turistica dopo i lampi di lupara.

Una vista dall'alto del Teatro antico di Taormina. Come sfondo il mar Ionio e l'Etna.
Ovunque vado, ovunque chieda è la Sicilia la terra promessa. E il fenomeno è solo agli inizi, vedrete nei prossimi anni. Molto del merito lo dobbiamo ad Andrea Camilleri, il cui comissario Montalbano spopola oltremanica. Negli ultimi anni sembrano gli scrittori i fautori delle direttrici del turismo di massa. Vieni in Svezia per rivivere i luoghi dei tuoi gialli preferiti, era il motto stoccolmiano grazie alla serie di Stieg Larsson. Ora è la Sicilia a rinascere dalle ceneri di una mafia che ha lasciato a questa terra un sapore sconosciuto e misterioso. La Sicilia ha lo stesso fascino di un baule vecchio centinaia di anni che puoi aprire finalmente senza lampi di lupara.  Cultura, buona tavola, clima mite, l'unico vulcano giantesco sempre attivo, mare e tutto quello che volete da questa vita meravigliosa.

Stagista..ma team leader!


Un grande opportunità. Stagista..ma team leader
Vai a capire perché Renzi parla attraverso anglicismi di Jobs Act

martedì 7 gennaio 2014

Quei Sapori forti tutti italiani. Il made in Italy che ci invidiano in tutto il mondo.

Sapori, Siena 1832. Prestigious location, historical date. Great care for quality and the finest ingredients. The loyalty to tradition and a craft driven by strong passion. Sapori, pastry masters since 1832.
Sono tremendamente ghiotto e orgoglioso di questa prelibatezza tutta italiana. Ragazzi, questo é il made in Italy che ci invidiano in tutto il mondo. Fortunatamente mia mamma mi ha spedito tre confezioni questo natale. Uno degli aspetti che mi mancano maggiormente del nostro Paese sono la storia che aleggia intorno ai nostri prodotti d'eccellenza. Qui in Gran Bretagna non esiste quell'attenzione alla degustazione dei sapori e la passione per la buona tavola. Le persone tendono a comprare fast food (nudo e crudo fish and chips) o cibi in scatola da scaldare velocemente al micronde perché mangiare qui rappresenta una fermata obbligatoria non una di piacere. Torniamo ai Sapori. Soltanto la confezione dorata rappresenta un oggetto culto. Guardate la perfezione della scatola fotografata sulla credenza di casa mia, Sapori, Siena 1832, Panforte Margherita. Signori questa é storia. Un luogo mitico e una data storica. L'attenzione alla qualità e solo gli ingredienti migliori. Il rispetto della tradizione ed un mestiere animato da una forte passione. Sapori, pasticcieri dal 1832. 

Ingredienti:
39%: (Scorze d'Arancia, Cedro e Melone canditi, sciroppo di glucosio, zucchero, correttore di acidità quale acido citrico), Farina di frumento, Mandorle 15%, sciroppo di glucosio-fruttosio, Ostie d'amido (fecola di patate, acqua, olio vegetale), amido di mais, miscela di spezie. Contiene solfiti e frutta a guscio. 

Ingredients:
Candied Orange peels, Citron and Melon 39% (Orange peels, Citron, Melon, glucose syrup, sugar, acidity regulator: citric acid), Wheat flour, Sugar, Almonds (15%), Glucose - fructose syrup, Starch wafer (potato starch, water, vegetable oil), Maize starch, Mixed spices. Contains Sulphites and Nuts. 

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